Program 2024

Föreläsningar och träffar

14 januari kl 14 - 16: Bör vi anpassa våra trädgårdar till klimatförändringarna?  Abhay Devasthale. Naturcentrum Linköping, Lasarettsgatan 1, 582 29 Linköping.

Klimatförändringen pågår och dess effekter märks i vårt dagliga liv. I Sverige hör vi ofta att den pågående globala uppvärmningen är bra för odlingen. Är det verkligen så? Denna föreläsning illustrerar de pågående och framtida klimatförändringar och de möjligheter och utmaningar som följer. Vi diskuterar även hur vi kan anpassa våra trädgårdar och till och med vara en del av lösningen.  

Det blir även fika, lotteri och trädgårdsmingel. Kostnad 40 kr för medlemmar och 60 kr för icke-medlemmar. Ta gärna med lotterivinster.


18 februari kl 14 - 17: Årsmöte med efterföljande föreläsning av Jacky Thang. Naturcentrum Linköping, Lasarettsgatan 1, 582 29 Linköping.

En trädgårdsnörd som aldrig får nog.
Det blir fika, lotteri och trädgårdsmingel. Gratis inträde. Ta gärna med lotterivinster.


17 mars kl 13 - 16: Föreläsning Ulf Sill. Naturcentrum Linköping, Lasarettsgatan 1, 582 29 Linköping.

Lundväxter under årets gång, Ulf har med sig ett antal fina lundväxter till försäljning.

Ulf har med sig drygt 15 backar med woodlandväxter (skuggväxter) till försäljning, bland annat sockblommor, snödroppar, ormbunker etc. varav många är årets nyheter. OBS! Växtförsäljningen börjar kl 13 och föreläsningen kl 14.

Det blir även fika, lotteri och trädgårdsmingel. Kostnad 40 kr för medlemmar och 60 kr för icke-medlemmar. Ta gärna med lotterivinster.


14 april kl 14 - 16: Sticklingsförökning. Föreläsning och praktisk övning med Jonas Grund, Stolpen trädgård. Naturcentrum Linköping, Lasarettsgatan 1, 582 29 Linköping.

Ta gärna med sticklingar! Det bästa på senvinter och vår är vintergröna växter som järnek, murgröna, buxbom, småbladiga rhododendron, klätterbenved, rynkolvon, kamelia och många andra! Givetvis fungerar denna teknik även med krukväxter om man känner för det! Sticklingarna tas innan och förvaras svalt, gärna utomhus. Vi tillhandahåller jord, krukor och plastpåsar, men har du överblivna plastkrukor så ta gärna med dig krukor. Passa på att testa sticklingsförökning och samtidigt kanske få hem ett antal spännande sticklingar! Jonas har även med ett antal växter till försäljning.

Fika, lotteri och mingel. 40 kr för medlemmar och 60 kr för icke-medlemmar.Ta gärna med lotterivinster.


21 april kl 14 - 16: Linköping Naturcentrum arrangerar Frö-och plantbytardag. Naturcentrum Linköping, Lasarettsgatan 1, 582 29 Linköping.

Evenemanget är ett samarrangemang med Linköping Naturcentrum och föreningarna Sesam, FOBO, Blåklinten, Trädgårdsamatörerna och Naturskyddsföreningen. 

Plant- och fröbytardag med möjlighet att bygga insektshotell på Naturcentrum. Har du plantor över från årets sådder (grönsaker, blommor, perenner), sticklingar,
perenner från trädgården eller fröer som inte är försent att så? Tag med dem så delar vi med varandra. Att dela plantor och fröer med varandra är inte något ”direktbyte” utan ett tillfälle att dela med sig av sitt överflöd och ett tillfälle att få ta del av andras odlingsglädje.Om du inte har några plantor eller fröer att dela med dig av är du varmt välkommen ändå, det brukar finnas plantor så att det räcker till många. För dig som inte har överskott att dela med dig av erbjuder vi möjligheten att köpa plantor för 20 kr/st genom att swisha till VI-skogen eller Blågula Bilen. Utanför Naturcentrum håller Naturskyddsföreningen i insektshotellsbygge och ger information om hur man kan öka den biologiska mångfalden i sin trädgård. Plant-och fröbytet sker inne på Naturcentrum.
För dig som delar plantor och fröer – tänk på att märka upp allt noga med sortnamn. Enklare fika. Mera infomration finns på Linköping Naturcentrums hemsida.


5 maj kl 11 - 16: Jättgrönt, Gamla Linköping.
Vi kommer att presentera vår förening under trädgårdsdagen Jättegrönt i Linköping, med bland annat växtförsäljning och lotterier. Vill du stå vid vårt marknadsbord, bidra till lotterivinster eller lämna in växter till försäljning? Kontakta Anna Ahlsten Andersson (ahlsten@sta-ostgota.se) eller Ranveig Nåbo (ranveig@sta-ostgota.se).

Försäljning av växter:
Växter lämnas in enligt följande:

  • Växterna märks med två märkningar. En plantetikett med växtnamn (gärna latinskt och svenskt) och försäljningspris. En plantetikett med inlämnares namn och önskat försäljningspris för växten.
  • Växterna lämnas till STA-bordet innan eller under marknaden. Dock senast två timmar innan stängning.
  • Ej sålda växter hämtas efter marknadens slut. Ej hämtade växter tas med till Växt- och fröbytardagen.
  • Försäljning av växterna betalas in på föreningens Swishkonto. Av försäljningspriset går 5 kr /växt till STA Östergötland. Resterande betalas  till växtförsäljare. Uppge namn och bankgiro/Swishkonto vid inlämning av växter. 
  • Du är självklart även välkommen att lämna in växter som bidrag till vårt lotteri. 


19 maj kl 10 - 13: Gjutning av lätta tråg. Hos Ranveig Nåbo,  Ryckelsby Åhagen 1, 595 75 Boxholm.

Välkommen till en endagskurs i gjutning av lätta tråg. Ett snyggt inslag i trädgården och perfekt för känsliga växter och alpiner. Vi kommer att köpa in material som du betalar på plats. För ett mindre tråg, c:a 30x30x20 cm, ligger materialkostnaden på ca 300 - 400 kr och därutöver tillkommer en kursavgift på 40 kr. Ta med egen form, plasthandskar och skyddande kläder. Max antal personer är 12.  Anmälan görs till ranveig@sta-ostgota.se  senast 2 maj.

19 maj kl 14 - 16: Växt- och frömarknad. Hos Ranveig Nåbo,  Ryckelsby Åhagen 1, 595 75 Boxholm.  

Passa på att byta/sälja överblivna växter och frön från vårens trädgårdsrensning eller årets frösådder. Märk växterna med namn och pris. Det blir även fika, lotteri och trädgårdsmingel. Kostnad 40 kr för medlemmar och 60 kr för icke-medlemmar. Ta gärna med lotterivinster.


6 juni kl 15 - 17: Växtauktion Fridhem trädgård: Kulla Fridhem 1, 59178 Klockrike

Vi kör vår populära växtauktion i Agneta och Uffes fantastiska trädgård. Passa på att komma tidigare för att njuta av deras fina trädgård innan auktionen. Vi uppmanar alla som har möjligheter att bidra med växter eller frön att skänka till årets auktion. Ta med egen fikakorg. Ingen deltagaravgift. Följa gärna Fridhems trädgård på instagram: https://instagram.com/fridhemstradgardklockrike 


22 september kl 14 - 16: Växt- och frömarknad. Naturcentrum Linköping, Lasarettsgatan 1, 582 29 Linköping.

Passa på att byta/sälja överblivna växter och frön från vårens trädgårdsrensning eller årets frösådder. Märk växterna med namn och pris. Det blir även fika, lotteri och trädgårdsmingel. Kostnad 40 kr för medlemmar och 60 kr för icke-medlemmar. Ta gärna med lotterivinster.


6 oktober kl 14 - 16: Lökfrossa i Joeys trädgård, Veteklintvägen 34, 617 90 SkärblackaDags för vår populära lökfrossa. Denna gång med ett mycket stort utbud av lökar. Vi passar även på att mingla i Joeys fina trädgård. Kostnad 40 kr för medlemmar och 60 kr för icke-medlemmar. Fika och lotteri. Ta gärna med lotterivinster.
Följ gärna Joeys trädgård på instagram: https://www.instagram.com/joeystradgard/


6 november: Föreläsning med John Taylor. Fontänen, Vagnhallen, Västra vägen 32, 58228 Linköping

Save the date! Mera information kommer.


Studiecirkel

Temat för årets studiecirkel är Trädgårdssnjutning. Hur utvecklar vi och beskriver våra trädgårdar i ord och bild. Oberoende av om vi startar vår trädgårdsresa med ett blankt papper, en igenväxt gammal trädgård eller redan har en befintlig trädgård så börjar eller pågår ändå en resa med att skapa eller utveckla en trädgård efter våra egna drömmar och behov. Hur beskriver vi vår trädgård nu och i framtiden. Under sex träffar kommer vi att diskutera trädgårdsdesign, växtval och växtkunskap, drömrabatter samt lära oss mera om trädgårdsfotografering.

NÄR: 1:a tillfället är den 14:e februari och sedan ses vi ytterligare fem onsdagskvällar under våren ca 1 gång/månad fram till juni.

KOSTNAD: 300:- för medlemmar och 700:- för icke medlemmar.

Om man ännu inte är medlem och vill bli det så kostar det 375:- och då anmäler du det via Trädgårdsamatörernas sida.

ANMÄLAN: Anmälan skickas in senast 1 februari via länken : Anmälan studiecirkel 2024

Ev. frågor skickas till peter.hult@liu.se


PROGRAM

Träff 1: Inledning och presentation av deltagare och deras trädgårdar.

När: 14e februari. 18.00-20.00

Var: Naturcentrum, Trädgårdsföreningen i Linköping

Inledning och presentation av deltagare och deras trädgårdar. Vi börjar med att bekanta oss och berätta kort om våra egna trädgårdar och våra drömmar

Kvällen kommer sedan att innehålla en föreläsning om Trädgårdsdesign och växtkunskap då vi gästas av en kunnig person som guidar oss i trädgårdens mysterier.

Träff 2: Trädgårdsplanering - hur skapas och utvecklas din trädgård?

När: Mars. Tid meddelas senare

Var: Naturcentrum, Trädgårdsföreningen i Linköping

Diskussion utifrån deltagarnas egna trädgårdar. De som vill får möjlighet att göra en kort presentation av den egna trädgården och utifrån det vi lärde oss på träff 1 så diskuterar vi de trädgårdar som presenteras.

Träff 3: Växtkunskap och växtval.

När: April. Tid meddelas senare

Var: Preliminärt: Naturcentrum, Trädgårdsföreningen i Linköping eller på plantskola

Hur väljer man växter till sin trädgård? Vad ska man tänka på? Vilken kunskap behöver man för att kunna få hem rätt växt till sin trädgård?

Vi kommer att antingen gästas av någon företrädare för en plantskola eller så beger vi oss till en plantskola där vi får mer kunskap om hur man väljer växter.

Träff 4: Skapa din drömrabatt - vad är en drömrabatt för dig?

När: Maj: Tid meddelas senare

Var: Naturcentrum, Trädgårdsföreningen i Linköping

Skapa din drömrabatt - vad är en drömrabatt för dig? Vi kommer att få en visning av rabatterna på Naturcentrum och en guidning i hur man tänkt när man designat och anlagt rabatterna. Utifrån det bygger vi på vår kunskap från träff 1-3 genom att diskutera hur vi vill se våra rabatter växa fram.

Träff 5 Trädgårdsdrömmar – Beskriv din trädgård i ord och bild.

När: Juni: Tid meddelas senare

Var: I någon trädgård

Det är alltid kul att kunna beskriva sin trädgård. Kameran är ju ett jättebra verktyg, men vad ska man tänka på när man fotograferar. Hur använder man bilderna och hur kan du beskriva din trädgård med och och skisser? Vi kommer att få guidning av en kunnig fotograf i konsten att ta bilder av trädgården.

Träff 6: Hur du själv kan/vill visa din trädgård.

När: Juni: Tid meddelas senare

Var: I någon trädgård

På den avslutande träffen handlar det om att kunna/vilja ”visa upp” sin trädgård. Kanske vill du bara visa den för dig själv och dina närmaste eller också vill du ha en öppen trädgård och bjuda in många till din trädgård. På den sista träffen pratar vi om det vi lärt oss och hur man kanske kan börja våga visa sin trädgård

Öppna trädgårdar/ Trädgårdsrundor, för mera information, se egen flik.

Har du möjlighet att öppna din trädgård för besökare under 2024? Hör av dig till någon i styrelsen.Vi kommer att även under 2024 arrangera trädgårdsrundor, det vill säga ett antal trädgårdar som under ett och samma datum och inom ett begränsat geografiskt område håller öppen trädgård. Ett givet datum för en av våra trädgårdsrundor kommer att vara den 30 juni då Tusen trädgårdar arrangeras och där Trädgårdsamatörerna är en av arrangörerna.

Anmäl dig till Lisbeth Antonsson (lisbeth@sta-ostgota.se) eller Ranveig Nåbo (ranveig@sta-ostgota.se).

Trädgårdsringar - för mera information, se egen flik.
Under 2022/2023 har vi haft sju ringar aktiva där deltagare träffades i varandras trädgårdar för trädgårdssnack och utbyte av erfarenheter och kunskaper. En och annan planta eller frö bytte även ägare. Nu kommer nya ringar att sättas upp för 2024/2025.

Önskar du delta? Passa på att anmäla dig till Ranveig Nåbo (ranveig@sta-ostgota.se) eller via Formulär.

Samköp

Samköp av växter eller trädgårdsmaterial är ett populärt erbjudande för våra medlemmar,för mera information, se Medlemserbjudanden.

I år ges möjligheten att beställa växter från Linders plantskola https://lindersplantskola.se. Beställning görs senast 25 februari. Beställda plantor hämtas i samband med årets Växt- och frömarknad den 19 maj. För mera information, se Medelmserbjudande.

Trädgårdsresa 25 maj

Vi kommer med hjälp av Kanalbuss denna gång styra kosan norrut mot Sörmland. På programmet står besök i fyra vackra amatörträdgårdar där det även kommer finnas möjlighet till växtinköp. Vi kommer även äta en gemensam lunch.

Preliminärt program:
08.30 Avresa från Kanalbuss i Skärblacka. Möjlighet till uppställning av bilar.
Intag av medhavd fika på lämplig plats och tid under vägen.Besök i två trädgårdar i Nyköpingstrakten.Gemensam lunch i Nyköping.Besök i två trädgårdar i trakten kring Flen samt fika under eftermiddagen.
17.30 Återkomst till Skärblacka
Vi förbehåller oss rätt till ändringar i programmet.Vi har 48 platser. För det fall det blir fler anmälda kommer reservlista attupprättas. Plats kommer att reserveras i den turordning anmälningar kommer in.
Anmälan via Formulär, eller till Ranveig Nåbo ranveig.nabo@gmail.com alternativt på telefon 0704055990.
Kostnaden per person uppgår till 400 kronor. I kostnaden ingår bussresa, lunch i Nyköping samt eftermiddagsfika. Var och en medtar fika till förmiddagen samt något att transportera eventuella växtinköp i. Deltagaravgiften om 400 kronor per person inbetalas tillbankgiro 648-5866 inom tio dagar efter att deltagande bekräftats. Ange namn på deltagare samt att betalningen avser Resa.

Vi ser fram emot en trevlig resa tillsammans med er!

Resekommittén genom
Ida Stockberg, Pernilla Svensson och Bengt Ivarsson


Medlemserbjudande

Både STA Ösgötakretsen och STA centralt erbjuder olika typer av rabatter hos våra samarbetspartners. För mera infomation, se fliksamt

https://www.tradgardsamatorerna.se/om-oss/erbjudanden/

Riksmöte Göteborg 14 - 16 juni

I år är det Göteborg som står för Riksmöte. Då blir det trädgårdsfest med mingel, besöksträdgårdar, middag med kvalitetslotteri, guidningar, föredrag och stor växtmarknad. Missa inte det! För mera information, se Riksmötets hemsida. Vid större deltagelse från vår förening tittar vi gärna på samordning av transport samt besök av inreseträdgårdar.


Tidigare aktiviteter


Sticklingsförökning med Jonas Grund, Stopen trädgård.

Föreläsning och praktisk övning. Samt försäljning av plantor från Stolpen trädgård.


Föreläsning och växtförsäljning med Ulf Sill. Lundväxter under årets gång.

En djupdykning bland lundens växter. Så inspirerande! 


Föreningens deltagande hos Ljungsbro bibliotek i samband med årets fröcafé.

Ljungsbro biblioteks fröbibliotek är öppet från måndagen den 18 mars. 


Årsmöte med efterföljande föreläsning av Jacky Thang; En trädgårdsnörd som aldrig får nog. 28 februari 2024.

Efter årsmötet blev vi inbjudna på en hisnande färd i en samlares värld. En fantastisk kavalkad av bilder och beskrivningar av Jackys alla växter och 
trädgårdsdrömmar.

Bör vi anpassa våra trädgårdar till klimatförändringarna?  Föreläsning med Abhay Devasthale. 14 januari 2024.

Klimatförändringen pågår och dess effekter märks i vårt dagliga liv. I Sverige hör vi ofta att den pågående globala uppvärmningen är bra för odlingen. Är det verkligen så? Denna föreläsning illustrerar de pågående och framtida klimatförändringar och de möjligheter och utmaningar som följer. Vi diskuterarade även hur vi kan anpassa våra trädgårdar och till och med vara en del av lösningen.

Insekter och trädgård. Föreläsning med Kjell Antonsson. Naturcentrum
Linköping. 19 november 2023.

Hur och varför skapa en vild biologist mångfald i våra trdägårdar. Nya bi-älskande växter fick sättas upp på önskelistan, en lite sandhög planeras, men vi fick även en insikt i hur viktiga våra trädgårdar är för biologiskt mångfald. Tack Kjell!

Växt-och frömarknad den 15 oktober 2023 hos Peter Hult.

Många växter och frö bytte ägare denna soliga eftermiddag. Ett stort tack till alla deltagare, fikagrupp och Peter som visade upp sin fina trädgård. Foto: Cecilia Engström.

Lökfrossa 24 september 2023 i Abhays trädgård - "Joeys trädgård"

Årets lökfrossa slog rekord både i antal besökare och utbud av lökar. Många unika lökväxter kommer att dyka upp hos våra medlemmar nästa år. Stort tack till lökfrossa- och fikagruppen, Abhay som visade upp sin fina trädgård samt till alla deltagare som tog sig till Skärblacka denna fina söndag. (Foto: Cecilia Engström, Ranveig Nåbo).

Trädgårdsresa till norra Skåne 1 - 2 september 2023.

För första gången på flera år, har vi nu kunnat genomföra en trädgårdsresa som denna gång gick till norra Skåne. Här fick vi njuta av många trädgårdsupplevelser, lärorika och roliga samtal och nya bekantskaper. En lyckad resa som gav mersmak inför nästa år. 

Trädgårdsrunda 10 september 2023. Öppna trädgårdar i Linköping.

Ett stort tack till alla som höll sina trädgårdar öppna samt till alla våra besökare!

Trädgårdsrunda 13 augusti 2023. Öppna trädgårdar i Söderköping - Vikbolandet.

Ett stort tack till alla som höll sina trädgårdar öppna samt till alla våra besökare!

Trädgårdsrunda 6 augusti 2023. Öppna trädgårdar i Ödeshög.

Ett stort tack till alla som höll sina trädgårdar öppna samt till alla våra besökare!

Trädgårdsrunda 11 juni 2023. Öppna trädgårdar i Finspång och Norsholm.

Ett stort tack till alla som höll sina trädgårdar öppna samt till alla våra besökare!

6 juni 2023: Växtauktion hos Agneta och Uffe, Fridhem

I strålande sommarvärme bytte växter ägare. Ett stort tack till alla som deltog och specifikt till alla som bidrog med växter till autkionen. Är ni nyfikna på Agenta och Uffes trädgård?

Följa gärna Fridhems trädgård på instagram: https://instagram.com/fridhemstradgardklockrike

Trädgårdsrunda 4 juni 2023. Öppna trädgårdar i Bersbo - Björsäter

Ett stort tack till alla som höll sina trädgårdar öppna samt till alla våra besökare!

21 maj 2023: Växtbytardag hos Bengt Ivarsson

Årets första Växtbytardag blev en riktig succe. Fint väder och rekord vad gäller både antal besökare, växtsäljare/bytare och lotterivinster. För inte aEtt stort tack till Bengt för att vi fick vara i din fina trädgård. Och igen ett stort tack till Inkan och Lena som lyckades förse alla med superfika! Många gick hem med nya växter, benmjöl och en och annan planta från B´Ströö.

20 maj 2023: Marknadsföringsaktivitet vid Trädgårdslust Norrköping.

Solig och fin dag med många roliga möten och inspirerande samtal. Foto Abhay Devasthale

Trädgårdsrunda 13 maj 2023. Öppna trädgårdar i Borensberg-Klockrike och Ljungsbro

En lyckat start på våra trädgårdsrundpor. Ett stort tack till alla som höll sina trädgårdar öppna samt till alla våra besökare!

6 maj 2023: Tillverkning av lätta tråg.

Vi tillverkade lätta tråg. Perfekta för alpiner, busker och/eller mindre träd. 


16 april 2023: Marknadsföring av STA vid Naturcentrum/Sesams Fröbytardag.

Marknadsföring av STA i samband med Naturcentrum och Sesams Fröbytardag. Alltid lika roligt att träffa trädgårdsintresserade, men alltid extra roligt att träffa medlemmar, både gamla trotjänare, nya och kommande.

12 februari 2023: Magnolior och andra odlingsvärda buskar och träd. Föreläsning Sara Brenne

Saras favoriter samt spännande nya sorter för att få en långlivad och innehållsrik trädgård. Med fokus på att skapa en lång säsong i trädgården. Med vackra bilder från Nyhagens Trädgård och andra inspirerande planteringar. En del skötselråd och planteringsråd. För mera information om Nyhagens trädgård, se http://www.nyhagenstradgard.se

12 februari 2023: Årsmöte samt föreläsning av Lisbeth Antonsson.

Lisbeth Antonsson visar bilder från sin och makens trädgård, som ligger mellan Omberg och Tåkern i Ödeshögs kommun. Trädgården ligger på Dags mosse, som innebär fukt och skugga från träden runt tomten. Vi odlar mycket skuggtåliga perenner men också träd och buskar. En del rabatter är dränerande med grus och där odlas solälskande växter.

22 januari 2023: En föreläsning om världens äldsta växter. Anton Sundin.

Anton berättar om ormbunkar och deras historia. Från ormbunksgalenskapen i det viktorianska Storbritannien och vidare in i vår tid. Hur skötselkrävande är ormbunkar? Odlingstips och råd. Anton är författare bakom boken Ormbunkar (2019).

11 december 2022: Föredrag av Ellen Forström. Vacker trädgård året om.

I Sverige blommar det ofta från maj till augusti med resten av året ligger många trädgårdar öde. Det sägs att vi har en kort trädgårdssäsong i Sverige, men är det verkligen samt? Och måste det vara så? Inte enligt trädgårdsskribenten Ellen Forsström. Hon menar att det går att förlänga säsongen rejält och dessutom skapa en trädgård som är fin på självaste julafton. Ellen är journalist, fotograf och författare. Vacker trädgård året om - Planering, växtval och samspel med grönskan är hennes tredje bok. Ellen är dessutom bosatt utanför Linköping och medlem av Östgötakretsen. 

22 november 2022: Föredrag av Ludvig Johansson.

Ludvig johansson berättar om zonknäckeri och hur du ökar chanserna att lyckas med känsliga växter i kallt klimat. Han ger tips om många roliga och udda växter vi kan odla. Ludvig har i 20 år byggt upp sin trädgård “Djungel” med Indiana Jones-tema i Häggum, Skaraborg, där han försöker odla det han vill.

316409896_146443684811890_6070445700809650576_n
316288655_146443748145217_243955943473761275_n
316310132_146443601478565_627112956292922939_n

25 sep 2022: Lökfrossa i Joeys trädgård

21 augusti: Trädgårdsmingel hos Cecilia Engström

7 augusti: Öppna trädgårdar hos Ida Stockberg och Johnny och Birgitta Dahlgren

14 maj: Gjutning av lätta tråg. Vi tackar Ranveig och Ann-Christine

8 maj: Besöket till Linudden trädård. Vi tackar Björn Cederlund. 

24 april:Växtbytardag hos Peter Hult. Tack även till Inkan och Lena för fika. 

27 mars: Vi tackar Roland Hermansson för en informationsrik föreläsning. Tack även till Inkan och Lena för fika. 

Årsmöte den 6 feb: Vi tackar Natalia Nunez för föreläsningen, alla deltagare och Inkan för fika.  

IMG_E6775
IMG_E6772
IMG_E6774
IMG_E6771
IMG_E6770
IMG_E6776

Föreläsning: Klätterväxer, den 23 jan 2022

Vi tackar Owe Jaktlund. Tack även till all deltagare och Lena och Inkan för de jättegoda kakorna. 

IMG_E6726
IMG_E6727
IMG_E6729
IMG_E6730
IMG_E6725
IMG_E6731
IMG_E6732

Föreläsning: Fotografera i trädgården, den 21 nov

Vi tackar Peter Ericsson. Tack även till all deltagare och Lena och Inkan för de jättegoda kakorna. 

IMG_E6589
IMG_E6592
IMG_E6593
IMG_E6591

Växtbytardag i Åhagen, den 3e oktober

Tack Lena, Inkan, Ranveig och alla deltagare. 

Lökfrossan i Joey's trädgård, den 26 sep

Tack Anna, Cecilia och Ida! Tack även till Lena.