Program 2025

Föreläsningar och träffar

19 januari kl 14 - 16: Trädgårdshistoria från klostrens tid på 1100-talet fram till vår tid.  Lennart Fredriksson. Naturcentrum Linköping, Lasarettsgatan 1, 582 29 Linköping.

Lennart Fredriksson, Vadstena, berättar om trädgårdshistoria från klostrens tid på 1100-talet fram till vår tid. I föreläsningen lyfts fram händelser, trädgårdsstilar, odlingsmetoder med mera.

Det blir även fika, lotteri och trädgårdsmingel. Kostnad 40 kr för medlemmar och 60 kr för icke-medlemmar. Ta gärna med lotterivinster.


9 februari kl 14 - 17: Årsmöte med efterföljande föreläsning. Naturcentrum Linköping, Lasarettsgatan 1, 582 29 Linköping.

Efter årsmöte får vi en digital föreläsning om Riksmötet som i år arrangeras av Skånekretsen. Vi kommer även att ha en kort information om vårt eget arrangemang då vi arrangerar Riksmötet 2027.
Det blir fika, lotteri och trädgårdsmingel. Gratis inträde. Ta gärna med lotterivinster.


23 mars 14 - 17: Föreläsning med Håkan Stenström. Naturcentrum Linköping, Lasarettsgatan 1, 582 29 Linköping.

Håkan och Birgittas trädgård ligger i Sköldinge utanför Katrineholm. Håkan kommer att berätta om trädgårdens utveckling från en kalvhage till dagens trädgård, samt dela med mig av sina erfarenheter och misstag. Håkan tar även med en hel del av sina favoritväxter (just nu). Trädgården ingår i "Privata trädgårdar att besöka i Sörmland".

Det blir fika, lotteri och trädgårdsmingel. Inträde 40 kr för medlemmar och 60 kr för icke-medlemmar.

Ta gärna med lotterivinster.


6 april 14 - 17: Föreläsning med Christer Andersson från Himmelstalunds Naturbruksgymnasium. Naturcentrum Linköping, Lasarettsgatan 1, 582 29 Linköping.

Christer Andersson från Himmelstalunds Naturbruksgymnasium föreläser om hur man på ett enkelt sätt kan få en trädgård med stor variation och biologisk mångfald. Christer kommer bland annat att beröra fröförökning (fröinsamling) av örter och perenner, träd och buskar, sticklingsförökning, variation av utseende på en växt inom en art, tips om växter som kan liva upp i trädgården mm.

Det blir fika, lotteri och trädgårdsmingel. Inträde 40 kr för medlemmar och 60 kr för icke-medlemmar. Ta gärna med lotterivinster.


13 april kl 10 - 12: Linköping Naturcentrum arrangerar Frö-och plantbytardag. Naturcentrum Linköping, Lasarettsgatan 1, 582 29 Linköping.

Evenemanget är ett samarrangemang med Linköping Naturcentrum och föreningarna Sesam, FOBO, Blåklinten, Trädgårdsamatörerna och Naturskyddsföreningen.

Plant- och fröbytardag med möjlighet att bygga insektshotell på Naturcentrum.Har du plantor över från årets sådder (grönsaker, blommor, perenner), sticklingar,
perenner från trädgården eller fröer som inte är försent att så? Tag med dem så delar vi med varandra. Att dela plantor och fröer med varandra är inte något ”direktbyte”utan ett tillfälle att dela med sig av sitt överflöd och ett tillfälle att få ta del av andras odlingsglädje.Om du inte har några plantor eller fröer att dela med dig av är du varmt välkommen ändå, det brukar finnas plantor så att det räcker till många. För dig som inte har överskott att dela med dig av erbjuder vi möjligheten att köpa plantor för 20 kr/st genom att swisha till VI-skogen eller Blågula Bilen.Utanför Naturcentrum håller Naturskyddsföreningen i insektshotellsbygge och ger information om hur man kan öka den biologiska mångfalden i sin trädgård. Plant-och fröbytet sker inne på Naturcentrum.
För dig som delar plantor och fröer – tänk på att märka upp allt noga med sortnamn. Enklare fika. Mera information finns på Linköping Naturcentrums hemsida.


11 maj kl 10 - 13: Gjutning av lätta tråg. Hos Peter Hult. Kuggorp Grönlund 1, 583 60 Gammalkil.

58.233357,15.384273

Välkommen till en endagskurs i gjutning av lätta tråg. Ett snyggt inslag i trädgården och perfekt för känsliga växter och alpiner. Vi kommer att köpa in material som du betalar på plats. För ett mindre tråg, c:a 30x30x20 cm, ligger materialkostnaden på ca 300 - 400 kr och därutöver tillkommer en kursavgift på 40 kr. Ta med egen form, plasthandskar och skyddande kläder. Max antal personer är 12. Anmälan görs till Ranveig Nåbo senast 2 maj.

11 maj kl 14 - 16: Växt- och frömarknad. Hos Peter Hult. Kuggorp Grönlund 1, 583 60 Gammalkil.

58.233357,15.384273

Passa på att byta/sälja överblivna växter och frön från vårens trädgårdsrensning eller årets frösådder. Märk växterna med namn och pris. Det blir även fika, lotteri och trädgårdsmingel. Kostnad 40 kr för medlemmar och 60 kr för icke-medlemmar. Ta gärna med lotterivinster.


6 juni kl 10 - 13: Växtauktion Fridhem trädgård: Kulla Fridhem 1, 59178 Klockrike

58°30'39.2"N 15°22'42.9"E

Vi kör vår populära växtauktion i Agneta och Uffes fantastiska trädgård. Passa på att komma tidigare för att njuta av deras fina trädgård innan auktionen. Vi uppmanar alla som har möjligheter att bidra med växter eller frön att skänka till årets auktion. Ta med egen fikakorg. Ingen deltagaravgift. Följa gärna Fridhems trädgård på instagram: https://instagram.com/fridhemstradgardklockrike


31 augusti 14 - 17: Föreläsning och växtförsäljning med Gerben Tjeerdsma, Gerbianska trädgården.

Naturcentrum Linköping, Lasarettsgatan 1, 582 29 Linköping.

Gerben driver plantskola och växtförsäljning Gerbianska trädgården  på Vargaslätten i anslutning till Sigfrid Ericson museum

Det blir även fika, lotteri och trädgårdsmingel. Inträde 40 kr för medlemmar och 60 kr för icke-medlemmar. Ta gärna med lotterivinster.


14 september 14 - 17: Växt- och frömarknad. I privat trädgård.

Passa på att byta/sälja överblivna växter och frön från höstens trädgårdsrensning eller årets frösådder. Märk växterna med namn och pris. Det blir även fika, lotteri och trädgårdsmingel. Kostnad 40 kr för medlemmar och 60 kr för icke-medlemmar. Ta gärna med lotterivinster.

5 oktober 14 - 17: Lökfrossa. I privat trädgård.
Vi kör vår uppskattade lökfrossa även i år. Passa på att fynda lökar. Föreningen köper in lökar som sedan säljs till våra medelmmar till självkostnadspris.
Kostnad 40 kr för medlemmar och 60 kr för icke-medlemmar. Ta gärna med lotterivinster.

30 november 14 - 17: Föreläsning med Peter Englander.

Save the date! 

Peter Englander är en känd trädgårdsprofil sedan många år tillbaka. mera information kommer. Besök gärna Peters hemsida:

https://www.peterenglander.se

Trädgårdsmässor
4 maj 11 - 16: Jättegrönt, Gamla Linköping.

Även i år deltar vi med ett mässbord på trädgårdsmässan Jättegrönt i Gamla Linköping. Vill du delta genom att bemanna vårt mässbord eller sälja dina växter via vårt bord, kontakta Ranveig Nåbo.

Samköp 2025

Samköp av växter eller trädgårdsmaterial är ett populärt erbjudande för våra medlemmar,för mera information, se Medlemserbjudanden.

I år ges möjligheten att beställa växter från B´STRÖÖ Träd och buskar, se https://www.bstrootradobuskar.se

Listan över växter kommer att uppdateras kontinuerligt fram till februari. Beställning görs senast 3 mars. Beställda plantor hämtas i samband med årets Växt- och frömarknad den 11 maj. Vid beställning: Skicka meil med beställning direkt till boelthorsellATgmail.com med kopia till ranveig.naboATgmail.com (AT ersätts med @). Uppge förutom ditt namn:  Beställning STA Ösgötakretsen. Leveransadress Kuggorp Grönlund 1, 583 60 Gammalkil

Trädgårdsforum våren 2025

Välkomna till STA-Östgötakretsens Trädgårdsforum

Under våren kommer vi att prova ett nytt koncept som är tänkt att vara ett mellanting mellan de övriga arrangemangen (tex föredrag) och studiecirkel. Vi har valt att kalla det trädgårdsforum och tanken är att vi ska vara en möjlighet att träffas och prata trädgård samt att vi lär oss tillsammans.

 Vi provar med att vi har en träff ca 1gång/månad. Det är inte meningen att man ska behöva binda upp sig för alla träffar utan man kommer när man har möjlighet och tycker att temat är intressant. Viktigt att veta är att vi oftast inte kommer att ha experter som leder träffarna utan meningen är mer att vi blir våra egna experter och delar med oss av våra erfarenheter samtidigt som vi har god gemenskap.

Anmälan:

Anmälan görs separat för respektive tillfälle. Vi kommer att begränsa deltagandet till ca 25-30 deltagare/träff.

Kostnad:        

30:-/gång. Betalning görs via swish eller kontant i samband med träffen.

OBS, Kostnaden kan vid vissa tillfällen bli högre, tex om en extern person anlitas.

Upplägg vid träffarna

Tema: Varje träff ska ha ett tema som vi diskuterar kring. Inledningsvis har vi valt ut några teman men i förlängningen så bestäms tema utifrån önskemål från deltagarna.

  1. Inledning: Inramning av träffens tema, oftast klarar vi det inom gruppen men vid behov anlitas externa person.
  2. Fika: Föreningen bjuder på tilltugg men medlemmarna tar med eget dricka.
  3. Fri diskussion: Vi diskuterar och lär oss av varandra.

Kommande träffar:

17/2. 1800-2000 FULLSATT

Frösådd & Vintersticklingar, Linköping Naturcentrum, Anmäl senast 10/2

17/3. 1800-2000

Trädgårdsfotografering-1. Linköping Naturcentrum, Anmäl senast 10/3

14/4. 1800-2000

Trädgårdsfotografering -2, I någon trädgård, Anmäl senast 7/4 >>>

19/5. 1700-2000

Magnolier/Rhododendron, Fridhems trädgård, Klockrike. Anmäl senast 12/5 >>>

16/6. 1700-2000

Sommarsticklingar/Uppföljning frösådd. I någon trädgård. Anmäl senast 9/6 >>>

Trädgårdsresor 2025

Växtmarknaden i Kiekeberg 11-13 april.
Poäng AB arrangerar resa till Kiekberg den 11 - 13 april. För mera infomration och anmälan, se  https://www.poang.nu/kiekeberg

Många Trädgårdsamatörer både från vår och andra kretsar kommer att delta på resan. Dock kommer vi inte att ha någon reseledare från vår krets med på resan. Deadline för anmälan är den 10 februari.


Öppna trädgårdar/ Trädgårdsrundor, för mera information, se egen flik.

Har du möjlighet att öppna din trädgård för besökare under 2025? Hör av dig till någon i styrelsen.Vi kommer att under arrangera trädgårdsrundor, det vill säga ett antal trädgårdar som under ett och samma datum och inom ett begränsat geografiskt område håller öppen trädgård.

Anmäl dig till Ranveig Nåbo.

Trädgårdsringar - för mera information, se egen flik.
Under 2024 sattes nya ringar upp. Dessa kommer att vara aktiva även under 2025. Under fliken Trädgårdsringar kan du se vilka ringar som finns.
Önskar du delta? Passa på att anmäla dig till Ranveig Nåbo.


Riksmöte Skåne 13 - 15 juni

I år är det Skånesom står för Riksmöte. Då blir det trädgårdsfest med mingel, besöksträdgårdar, middag med kvalitetslotteri, guidningar, föredrag och stor växtmarknad. Missa inte det! För mera information, se Riksmötets hemsida.


Medlemserbjudande

Både STA Ösgötakretsen och STA centralt erbjuder olika typer av rabatter hos våra samarbetspartners. För mera information, se flik samt

https://www.tradgardsamatorerna.se/om-oss/erbjudanden/

Tidigare aktiviteter


Årsmöte med information om Riksmöte Skånekretsen 2025 samt status för vårt eget evenemang: Riksmöte 2027 9 februari 2025.

ca 23 personer kom till vårt årsmöte den nionde februari. Efter ett snabbt genomfört årsmöte, ett stort tack till Bengt som höll i klubban, gick vi över till fika med tårtor bakade av vår fantastiska duo Lena och Inkan, Därefter fick vi en statusuppdatering av Ulla som är vår projektledare för Riksmöte 2027 där vi står som arrangörer. Via länk fick vi goda råd av Skånekretsens genom Lena Eidevall som i år står som arrangör av Riksmöte. Och självklart blev det lotteri med många fina vinster inlämnad av våra medlemmar.

Stort tack till alla!


Föreläsning med Lennart Fredriksson  19 januari 2025

ca 65  personer kom till vår föreläsning med Lennart Fredriksson som berättade om trädgårdshistoria från klostrens tid på 1100-talet fram till vår tid. I föreläsningen lyftes fram händelser, trädgårdsstilar, odlingsmetoder med mera. Att få höra och se bilder från Lennart som har varit aktiv inom trädgård från 60-talet var en riktig njutning.


Föreläsning med John Taylor 6 november 2024

ca 100 personer kom till vår föreläsning med Johan Taylor. "Cottage Garden och Arts and Crafts" Det finns många begrepp vi använder men var kommer de ifrån och kan vi tillämpa dem i våra trädgårdar? En diskussion om trädgård. Lärorikt ch inspirerande!


Lökfrossa hos Abhay den 6 oktober

Vår "Lökgrupp" hade återigen gjort ett fantastiskt jobb med val, inköp och förpackning av lökar. Ett stort utbud av lökar handlades av ett drygt trettiotal medlemmar. Så nu är det bara att vänta på nästa års trädgårdsprakt. Även denna gång blev det "go-fika" och lotteri med ett dignande lotteribord. Stort tack till alla som bidrag till att vår träff blev så lyckad.


Informationsträff för nya medlemmar samt Växt- och frömarknad hos Anna den 22 september.


Ett stort tack till alla som deltog vid gårdagens två evenemang; introduktion för nya medlemmar och vår Växt- och frömarknad. Ett extra stort tack till Pia för hennes bukettävling och där lyckliga vinnare givetvis var vår kunniga "grand-old lady"!. Sedan till Inkan och Lena för det goda fikat, givare till vårt växtlotteri (Jag tror nog nästan samtliga lotteriköpare denna dag gick hem med minst en vinst ?!) och till Anna för att vi fick njuta av din fina trädgård. Fotot på Pias fina bukett är tagit av vår värdiga vinnare.


Växtauktion hos Agneta och Uffe, Fridhems trädgård den 6 juni.


En riktig lyckat växtauktion där det sattes rekord i både antal deltagare samt antal inlämnade växter. Många gick hem mycket belåtna efter detta evenemang! Stort tack igen Uffe och Agneta att vi fick besöka och hålla auktionen i er fantastiska trädgård!


Trädgårdsresa till Sörmland den 25 maj.


32 trädgårdsamatörer deltog på vår trädgårdsresa. Fyra trädgårdar i Sörmland besöktes;

Margaretha och Klas Roos Japanska Trädgård och Marjut och Lars-Gunnar Närholms Trädgård i Nyköping, Stenströms Trädgård i Sköldinge och Mobys Trädgård Flen. Vilka trädgårdar! En och annan växt kom även med hem. Ett stort tack till vår resegrupp som satte ihop programmet för dagen! Vill du veta mera om trädgårdarna, finns information på deras hemsida: https://www.besokstradgardar.se


Gjutning av lätta tråg samt växt- och frömarknad den 19 maj


Innan årets växtmarknad var vi åtta personer som gjöt lätta tråg. En riktig kul aktivitet, men som tyvärr helt blå utan fotografering. En varm tillställning där många växter och frön bytte ägare. tack till alla som deltog!


STA Östgötakretsens deltagande vid Jättegrönt, Gamla Linköping den 5 maj


Ett stort tack till alla som besökte oss i samband med Jättegrönt! Ett speciellt tack till er som bemannade vårt bord under dagen och ni som lämnade in växter både till lotteri och försäljning. Och ett varmt välkommen till vår förening önskar vi er som gick in som nya medlemmar i samband med evenemanget!


Plant- och fröbytardag med möjlighet att bygga insektshotell 21 april
Evenemanget var ett samarrangemang mellan FOBO, Föreningen Sesam, Linköpings trädgårdsklubb Blåklinten, Naturskyddsföreningen, SällskapeTrädgårdsamatörerna och Linköpings Naturcentrum där många plantor bytte ägare.(Bilder från Linköping Naturcentrums Facebookssida)


Sticklingsförökning med Jonas Grund, Stopen trädgård.

Föreläsning och praktisk övning. Samt försäljning av plantor från Stolpen trädgård.


Föreläsning och växtförsäljning med Ulf Sill. Lundväxter under årets gång.

En djupdykning bland lundens växter. Så inspirerande! 


Föreningens deltagande hos Ljungsbro bibliotek i samband med årets fröcafé.

Ljungsbro biblioteks fröbibliotek är öppet från måndagen den 18 mars. 


Årsmöte med efterföljande föreläsning av Jacky Thang; En trädgårdsnörd som aldrig får nog. 28 februari 2024.

Efter årsmötet blev vi inbjudna på en hisnande färd i en samlares värld. En fantastisk kavalkad av bilder och beskrivningar av Jackys alla växter och 
trädgårdsdrömmar.

Bör vi anpassa våra trädgårdar till klimatförändringarna?  Föreläsning med Abhay Devasthale. 14 januari 2024.

Klimatförändringen pågår och dess effekter märks i vårt dagliga liv. I Sverige hör vi ofta att den pågående globala uppvärmningen är bra för odlingen. Är det verkligen så? Denna föreläsning illustrerar de pågående och framtida klimatförändringar och de möjligheter och utmaningar som följer. Vi diskuterarade även hur vi kan anpassa våra trädgårdar och till och med vara en del av lösningen.

År 2023

Insekter och trädgård. Föreläsning med Kjell Antonsson. Naturcentrum
Linköping. 19 november 2023.

Hur och varför skapa en vild biologist mångfald i våra trdägårdar. Nya bi-älskande växter fick sättas upp på önskelistan, en lite sandhög planeras, men vi fick även en insikt i hur viktiga våra trädgårdar är för biologiskt mångfald. Tack Kjell!

Växt-och frömarknad den 15 oktober 2023 hos Peter Hult.

Många växter och frö bytte ägare denna soliga eftermiddag. Ett stort tack till alla deltagare, fikagrupp och Peter som visade upp sin fina trädgård. Foto: Cecilia Engström.

Lökfrossa 24 september 2023 i Abhays trädgård - "Joeys trädgård"

Årets lökfrossa slog rekord både i antal besökare och utbud av lökar. Många unika lökväxter kommer att dyka upp hos våra medlemmar nästa år. Stort tack till lökfrossa- och fikagruppen, Abhay som visade upp sin fina trädgård samt till alla deltagare som tog sig till Skärblacka denna fina söndag. (Foto: Cecilia Engström, Ranveig Nåbo).

Trädgårdsresa till norra Skåne 1 - 2 september 2023.

För första gången på flera år, har vi nu kunnat genomföra en trädgårdsresa som denna gång gick till norra Skåne. Här fick vi njuta av många trädgårdsupplevelser, lärorika och roliga samtal och nya bekantskaper. En lyckad resa som gav mersmak inför nästa år. 

Trädgårdsrunda 10 september 2023. Öppna trädgårdar i Linköping.

Ett stort tack till alla som höll sina trädgårdar öppna samt till alla våra besökare!

Trädgårdsrunda 13 augusti 2023. Öppna trädgårdar i Söderköping - Vikbolandet.

Ett stort tack till alla som höll sina trädgårdar öppna samt till alla våra besökare!

Trädgårdsrunda 6 augusti 2023. Öppna trädgårdar i Ödeshög.

Ett stort tack till alla som höll sina trädgårdar öppna samt till alla våra besökare!

Trädgårdsrunda 11 juni 2023. Öppna trädgårdar i Finspång och Norsholm.

Ett stort tack till alla som höll sina trädgårdar öppna samt till alla våra besökare!

6 juni 2023: Växtauktion hos Agneta och Uffe, Fridhem

I strålande sommarvärme bytte växter ägare. Ett stort tack till alla som deltog och specifikt till alla som bidrog med växter till autkionen. Är ni nyfikna på Agenta och Uffes trädgård?

Följa gärna Fridhems trädgård på instagram: https://instagram.com/fridhemstradgardklockrike

Trädgårdsrunda 4 juni 2023. Öppna trädgårdar i Bersbo - Björsäter

Ett stort tack till alla som höll sina trädgårdar öppna samt till alla våra besökare!

21 maj 2023: Växtbytardag hos Bengt Ivarsson

Årets första Växtbytardag blev en riktig succe. Fint väder och rekord vad gäller både antal besökare, växtsäljare/bytare och lotterivinster. För inte aEtt stort tack till Bengt för att vi fick vara i din fina trädgård. Och igen ett stort tack till Inkan och Lena som lyckades förse alla med superfika! Många gick hem med nya växter, benmjöl och en och annan planta från B´Ströö.

20 maj 2023: Marknadsföringsaktivitet vid Trädgårdslust Norrköping.

Solig och fin dag med många roliga möten och inspirerande samtal. Foto Abhay Devasthale

Trädgårdsrunda 13 maj 2023. Öppna trädgårdar i Borensberg-Klockrike och Ljungsbro

En lyckat start på våra trädgårdsrundpor. Ett stort tack till alla som höll sina trädgårdar öppna samt till alla våra besökare!

6 maj 2023: Tillverkning av lätta tråg.

Vi tillverkade lätta tråg. Perfekta för alpiner, busker och/eller mindre träd. 


16 april 2023: Marknadsföring av STA vid Naturcentrum/Sesams Fröbytardag.

Marknadsföring av STA i samband med Naturcentrum och Sesams Fröbytardag. Alltid lika roligt att träffa trädgårdsintresserade, men alltid extra roligt att träffa medlemmar, både gamla trotjänare, nya och kommande.

12 februari 2023: Magnolior och andra odlingsvärda buskar och träd. Föreläsning Sara Brenne

Saras favoriter samt spännande nya sorter för att få en långlivad och innehållsrik trädgård. Med fokus på att skapa en lång säsong i trädgården. Med vackra bilder från Nyhagens Trädgård och andra inspirerande planteringar. En del skötselråd och planteringsråd. För mera information om Nyhagens trädgård, se http://www.nyhagenstradgard.se

12 februari 2023: Årsmöte samt föreläsning av Lisbeth Antonsson.

Lisbeth Antonsson visar bilder från sin och makens trädgård, som ligger mellan Omberg och Tåkern i Ödeshögs kommun. Trädgården ligger på Dags mosse, som innebär fukt och skugga från träden runt tomten. Vi odlar mycket skuggtåliga perenner men också träd och buskar. En del rabatter är dränerande med grus och där odlas solälskande växter.

22 januari 2023: En föreläsning om världens äldsta växter. Anton Sundin.

Anton berättar om ormbunkar och deras historia. Från ormbunksgalenskapen i det viktorianska Storbritannien och vidare in i vår tid. Hur skötselkrävande är ormbunkar? Odlingstips och råd. Anton är författare bakom boken Ormbunkar (2019).

11 december 2022: Föredrag av Ellen Forström. Vacker trädgård året om.

I Sverige blommar det ofta från maj till augusti med resten av året ligger många trädgårdar öde. Det sägs att vi har en kort trädgårdssäsong i Sverige, men är det verkligen samt? Och måste det vara så? Inte enligt trädgårdsskribenten Ellen Forsström. Hon menar att det går att förlänga säsongen rejält och dessutom skapa en trädgård som är fin på självaste julafton. Ellen är journalist, fotograf och författare. Vacker trädgård året om - Planering, växtval och samspel med grönskan är hennes tredje bok. Ellen är dessutom bosatt utanför Linköping och medlem av Östgötakretsen. 

22 november 2022: Föredrag av Ludvig Johansson.

Ludvig johansson berättar om zonknäckeri och hur du ökar chanserna att lyckas med känsliga växter i kallt klimat. Han ger tips om många roliga och udda växter vi kan odla. Ludvig har i 20 år byggt upp sin trädgård “Djungel” med Indiana Jones-tema i Häggum, Skaraborg, där han försöker odla det han vill.

316409896_146443684811890_6070445700809650576_n
316288655_146443748145217_243955943473761275_n
316310132_146443601478565_627112956292922939_n

25 sep 2022: Lökfrossa i Joeys trädgård

21 augusti: Trädgårdsmingel hos Cecilia Engström

7 augusti: Öppna trädgårdar hos Ida Stockberg och Johnny och Birgitta Dahlgren

14 maj: Gjutning av lätta tråg. Vi tackar Ranveig och Ann-Christine

8 maj: Besöket till Linudden trädård. Vi tackar Björn Cederlund. 

24 april:Växtbytardag hos Peter Hult. Tack även till Inkan och Lena för fika. 

27 mars: Vi tackar Roland Hermansson för en informationsrik föreläsning. Tack även till Inkan och Lena för fika. 

Årsmöte den 6 feb: Vi tackar Natalia Nunez för föreläsningen, alla deltagare och Inkan för fika.  

IMG_E6775
IMG_E6772
IMG_E6774
IMG_E6771
IMG_E6770
IMG_E6776

Föreläsning: Klätterväxer, den 23 jan 2022

Vi tackar Owe Jaktlund. Tack även till all deltagare och Lena och Inkan för de jättegoda kakorna. 

IMG_E6726
IMG_E6727
IMG_E6729
IMG_E6730
IMG_E6725
IMG_E6731
IMG_E6732

Föreläsning: Fotografera i trädgården, den 21 nov

Vi tackar Peter Ericsson. Tack även till all deltagare och Lena och Inkan för de jättegoda kakorna. 

IMG_E6589
IMG_E6592
IMG_E6593
IMG_E6591

Växtbytardag i Åhagen, den 3e oktober

Tack Lena, Inkan, Ranveig och alla deltagare. 

Lökfrossan i Joey's trädgård, den 26 sep

Tack Anna, Cecilia och Ida! Tack även till Lena.